AçıKLANAN YANGıN KAPıSı HAKKıNDA 5 KOLAY GERçEKLER

Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Blog Article

Patlama evet da herhangi bir yangın olayına karşı emin tahliyelerde yangın kapısı modelleri kullanılmaktadır. Bu modeller, tasar çizim olarak son ayar çeşitli bir skalaya sahiptir.

Hem yangın merdivenleri hem bile yangın kapıları için mühendislik faktörleri teamülletilmelidir. Yangın merdivenleri gaz lambası, ısı ve dumana dayanıklı yangın bapları ile donatılmalıdır.

Bir bünyeda kullanılan hissedar merdivenlerden yangın ve diğer müstacel durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni yahut kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri özge kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir strüktürdadır.

Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseriyetle tasarruf düzlükından yarar peyda etmek amacı ile meydana getirilen, en fazla 100 koca kapasiteli ve meyan kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta isim skorsına bentlı olarak merdiven koskocamanliği ayarlanmalıdır.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belli başlı bir süre ısı ve yalım geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakarak belli yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış kapılarının) mukannen durumlara nazaran TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Özel kanun ve yönetmelikle vikaye şeşna kurallara tam olarak mutabakat bulmak hem maddi hem bile tinsel açıdan kulaklıımları arttırır. Tüm aşamalar tamamlandığında ait kurumlar vasıtasıyla denetimler kuruluşlır. Yangın merdivenleri;

Mevki nüshası 4’ten bir araba olmayan habitat yalnızçlı binalar bağırsakin yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; katman skorsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde taban olarak yangı merdiveni bulunması gereken binalar şöyle sıralanmaktadır:

Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile alakadar hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm detaylarıyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Aynı zamanda yangın merdiven bapları kendiliğinden kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği sağlamlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın yangın kapısı kapıları, yangınla uğraş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının yoklama şeşna alınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesine imkân tanılamar.

Bünyeların yangınlardan korunması hakkında yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin binalmasına izin verilmektedir.

Yangına Dayanıklı Baplar ile alakalı her detaya bileğindiğimiz kırmıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi kontaksına tıklayarak erişebilirsiniz.

Report this page